تارا
چهارشنبه 16 فروردینماه سال 1391 ساعت 10:44 ب.ظ
واقعا دستتون درد نکنه.
قابل نداشت.
یکی
چهارشنبه 16 فروردینماه سال 1391 ساعت 11:38 ب.ظ
شکلک مزخرف تر ازاین نتونستی پیدا کنی بزاری صفحه اول؟
ببخشید یادم رفت اول نظر جنابعالی رو بپرسم
عطا
پنجشنبه 17 فروردینماه سال 1391 ساعت 12:00 ق.ظ
عالی بود ممنون
از برو بچ
پنجشنبه 17 فروردینماه سال 1391 ساعت 09:51 ق.ظ
جای خسته نباشید داره
آرش
پنجشنبه 17 فروردینماه سال 1391 ساعت 12:55 ب.ظ
به به ... خیلی هم خوب...! یه لغت جدید هم یاد گرفتیم ! گردایه ولی از شوخی گذشته مجموعه سوال خیلی خوبیه واقعا همه چی داره! خسته نباشید!
کیهان
پنجشنبه 17 فروردینماه سال 1391 ساعت 02:29 ب.ظ
دوتا سوال داشتم :
..سوالات و جواب مرحله ی دوم هفتمین دوره رو از کجا میشه گیر اورد ؟
...بعد از حل کردن سوالات مرحله دوم ، بهتره آزمون های آزمایشی مرحله ی دوم رو حل کنم یا دوره های تابستانیه سال های قبل رو ؟
برنامه ریزی کردم از 5 اردیبهشت تا آزمون فقط مرور کنم و مسائلی رو که بلد نبودم دوباره نگاه کنم ، و مسئله حل نکنم ، به نظر شما چطوره ؟ باید تا آزمون مسئله حل کنم یا اینجوری خوبه ؟
سوالات مرحله 2 هفتمین دوره رو میتونی توی صفحه دوم پیدا کنی. جوابش فعلا موجود نمی باشد.
هر دوتاش رو حل کن . نظر من اینه که اول سوالات دوره تابستانیه ها رو حل کنی ولی دوره های هفتم و ششم رو لازم نیست چون از مرحله 2 خیلی فاصله میگیرن. سعی کن مسئله زیاد حل کنی . کسی موفق تر هست که مسائل بیشتری حل کرده و تکنیک حل مسئله بیشتری داره.
بهتره هفته آخر رو به مرور اختصاص بدی و مطلب جدید نخونی همینطور مسئله هایی که قبلا حل کردی رو مرور کن.
تارا
یکشنبه 20 فروردینماه سال 1391 ساعت 04:48 ب.ظ
سلام یه سوال دیگه داشتم.اگه بخواهیم کل جهش های از تراز 3 به 4 را که دلتا ای اونها یکی نشه رو پیدا کنیم.باید حالت مرتب شده رو در نظر بگیریم(منظورم اینه که همه مثلا 4s,3d,... که پیشوند سه و چهار دارن باشن یا نه اوناییی که نامرتب به دلیل سطح انرژی پایین تر هم قرار می گیرنم در نظر می گیریم.خودم فکر کنم دومیش درست باشه نه؟میشه برای سه به چهار جواب آخرشم بگین.می تونه به فیمت یاد گرفتن یا نگرفتن selection rules تموم بشه. مرسی
فرض کن لایه ی 3 که متشکل از زیر لایه های s , p و d هست دارای الکترونه (دقت کن که این فرض میگه d دارای الکترونه. پس به صورت مرتب قرار گرفته و سیح انرژی 3d از تمام زیر لایه های 4 پایین تره!) خب حالا می خوای از هرکدوم از زیر لایه های لایه ی 3 به لایه 4 بفرستی (که 4 تا زیر لایه داره ). طبق اصل ضرب (!) حالات ممکن 12 حالته! اما فرض کن زیر لایه ی 3d الکترون نداره . می دونیم اگه این زیر لایه الکترونی نداشته باشه کلا سطح انرژیش از برخی از زیرلایه های 4 بیشتره پس برای فرستادن الکترون(ی که عملا وجود نداره) از 4 به 3 باید انرژی بگیریم به جای این که انرژی بدیم.واضحه که چنین حالتی اصلا مد نظر نیست. دقت کن که چون تمامی زیر لایه ها هم انرژی اند پس انرژی مورد نیاز برای فرستادن یک الکترون از 3p2 به 4s2 با انرژی 3p3 به 4s1 برابره. پاسخ سوالت ادامه داره ولی کلا ماهیت خودتو مشخص کن! المپیاد شیمی ای ، کامپیوتری ، یا ادبی؟؟؟! سوالت اساسا هیچ ربطی به نجوم نداره!گرچه سوال پرسیدن عیب نیست...
تارا
یکشنبه 20 فروردینماه سال 1391 ساعت 05:07 ب.ظ
نه فکر کنم قبلی رو اشتباه گفتم.کلا میشه12 تا؟البته اگه اون سطج های پایین تر رو در نظر نگیریم؟
اما ادامه ی جواب! بررسی (بسیار ساده ولی غلط) بالا به عدد 12 منجر میشه. اما مسئله به همین سادگی نیست. تو کتابا نوشته (!) هر چی که زیر لایه ی 3d بیشتر الکترون بگیره سطح انرژیش کمتر میشه . به بیان دیگه هر چی بیشتر تو این زیر لایه الکترون داشته باشیم فاصله ی این زیر لایه با زیر لایه های لایه ی 4 بیشتر میشه. خب حالا فرض کن توی 3d ، هشت تا الکترون داری . برای فرستادن یکی از این الکترونا به لایه ی 4 یه انرژی مصرف میشه . حالا هفت تا الکترون تو 3d داری. بر اساس آن چه بالا گفتم فاصله ی 3d با لایه ی 4 کمتر شده پس فرستادن هفتمین الکترون یه انرژی دیگه لازم داره. از یه دید دیگه اما برهم کنش الکترون های زیر لایه های موجود توی یه لایه(مثلا الکترون های 3p و 3d )هم می تونه سطح انرژی رو اندکی جابجا کنه. حالا فرض کن اول یکی از اکترون های 3s رو فرستادیم به 4 ، حالا قصد داریم اون یکی الکترونو بفرستیم به 4 اما بنا به بحث بالا چون تعداد الکترون s عوض شده پس برهم کنش میان زیر لایه ها باعث ایجاد اختلاف سطح انرژِی (نسبت به حالت قبل ) میشه . پس برای این جهش به یه انرژی دیگه نیاز داریم. امیدوارم فهمیده باشی که قضیه به همین سادگی ، به همین خوشمزگی ، پودر کیک رشد نیست!
تارا
یکشنبه 20 فروردینماه سال 1391 ساعت 05:23 ب.ظ
جواب کلا 12 میشه؟خوددرگیری دارم ببخشید!!!
کلا نه جواب میشه خیلی! خواهش ! و به بیانی در واقع بحث!
تارا
یکشنبه 20 فروردینماه سال 1391 ساعت 07:10 ب.ظ
ای بابا من این همه این جا سوال می پرسم شما تازه میگی من المپیاد ادبیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ولی این سوال به نجوم ربط داره چون ما مثلا می خوایم تعداد خط های ناشی از جهش الکترون رو بشماریم تو طیف. اتم هم اتم هیدروژن بوده و کلا یک الکترون برای جهش داشته که دیگه کم و زیاد شدن فاصله رو نداریم که... حالا به همین سادگی به همین خوشمزگی نمیشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
راستی مگه معلم 60 درصد شما آقای واسعی زاده نبودن؟این سوالو شرط یاد دادن SELECTION RULES نذاشته بودن؟ به هر حال ممنون
بابت ادبی بودن شوخی کردم (ولی کلا مگه ادبیت چشه؟) این که سوال به نجوم ربط نداره هم شوخی بود. تو هر کتاب از زیلیک گرفته تا فاندامنتال و مدرن این چیزا توش هست. انصافا وقتی داشتم جواب سوالتو می نوشتم فک می کردم که در حالت کلی پرسیدی(نمی دونم چرا این به ذهنم اومد!)
راستی من تا حالا نشده آقای واسعی زاده رو زیارت کنم .( من تو اون 40 درصدم!) به هر حال خواهش
M4-CT
یکشنبه 20 فروردینماه سال 1391 ساعت 08:04 ب.ظ
to chi kar dari moalleme ki,ki bude? be jaye in soalaye cherto pert pasho boro darseto bekhun
اوووووووووووووووووووووو درست صحبت کن!!! حتما درس خونده که براش سوال پیش اومده داره میپرسه. تو سرت تو کار خودت باشه.
تارا
سهشنبه 22 فروردینماه سال 1391 ساعت 06:19 ب.ظ
سلام یه سوالی تو صفحه ی 4 مجموعه سوالات آقای صدرالدینی سوال 5 باید برای صفر و صد درجه مقدار انرژی رسیده و جذب شده رو پیدا کنیم دما رو هم از جسم سیاه در بیاریم؟ولی من نمی تونم هیچ کدوم از اینا رو در بیارم میشه لطفا راهنمای کنید ولی جواب رو نگید؟؟؟
باید دمای تعادل سیاری بین صفر و 100 باشه حالا برای به دست آوردن دمای تعادل باید مقدار انرژی جذب شده رو برابر باpi*r^2*sigma*T^4*4 بگذاری .(اگر دوره تناوب وضعی ستاره زیاد باشه باید 2*pi بگذاری) بعد هم شعاع سیاره از دو طرف حذف میشه و ...
فکر کنم سوال رو حل کردم !!!
کیهان
سهشنبه 22 فروردینماه سال 1391 ساعت 06:56 ب.ظ
سوال مکانیک مرحله دوم دوره هفتم ، همون که در مورد خروج فضانورد بود چجوری حل میشه ؟
نسبت مساحت طی شده توسط دو تا جرم با نسبت تکانه زاویه ای ویژه برابر هست که با تقسیم اون ها یه معادله به دست میاد که توش R و a و e هست. اون نقطه ای که دو تا مدار ها به هم خوردن برای مدار فضانورد تتای 120 هست . این رو از رو دوره تناوب مدار ها به دست بیار . حالا یه معادله مدار هم داریم که توش نسبت a به R هست . حالا این دو تا رو بزار تو هم و اول خروج از مرکز به دست میاد بعد نسبت a به R . برای قسمت ج هم باید بردار سرعت رو برای دوتاشون بنویسی و از هم کم کنی .
تارا
سهشنبه 22 فروردینماه سال 1391 ساعت 07:03 ب.ظ
خب من الان نفهمیدم که چرا ضریب 4 شده 2؟مگه کوتاه بودن تناوب چی کار می کنه؟ راستش با این که جوابم گفتین باز من نفهمیدم!
ببین وقتی دوره تناوب وضعی زیاد باشه مثل دوره وضعی ماه اونوقت تقریبا نصف سیاره در معرض نور خورشید قرار می گیره و باید به جای 4 ، 2 گذاشت اما وقتی دوره وضعی کوتاه باشه مثل زمین ، تمام زمین نور میگیره و باید 4 بگذاریم البته بهتر بود تو سوال بگه دوره تناوب وضعی نسبت به دوره تناوب انتقالی کوتاه هست. سوال 1 اولین آزمون آزمایشی مرحله اولی که ما برگزار کردیم رو نگاه کن.
سلام میشه برای سوال صفحه ۶ مجموعه سوالات احسان عابدی یه راهنمایی بکنین؟ کلا من از این سوالایی که یه جسم داخل یه سحابی و اینجور چیزاس سر در نمیارم
کلا تو این نوع سوالا چون چگالی ثابته و سحابی معمولا کرویه ( یا تا بی نهایت ادامه داره) بنا به قضیه ی پوسته ی نیوتن نیرویی که به جسم وارد میشه از جنس -kr یا همون نیروی فنره. اما برای حل این سوال می تونی کارتو با نوشتن انرژی شروع کنی . موتور فضا پیما داره کار انجام میده پس انرژی تغییر می کنه اما در همه ی لحظه ها طبق فزض سوال می تونی جسم رو رو یه مدار دایره ای در نظر بگیری... . خودت فک کن بقیشو می فهمی . یه سوال مشابه تو فصل نیرو مرکزی کلپنر وجود داره که اثر یه نیروی اصطکاک (ضعیف) رو بر یه مدار دایره ای بررسی میکنه . اونم حل کن ربطی به سحابی و این چیزا نداره ولی سوال خوبیه.
کیهان
پنجشنبه 24 فروردینماه سال 1391 ساعت 05:55 ب.ظ
دو تا سوال داشتم تو یکی ترکیبشون کردم ، اگه لطف کنید جواب بدید ممنون میشم( البته منم بفهمم!)
یه ماهواره ای با میل مداری فرضا 45 درجه و شعاع مداری 3R زمین ، دور زمین میچرخه ، ناظری در عرض جغرافیایی 30 در جه شمالی ، و ناظر دیگه ای در همون عرض با ارتفاع 800KM ماهواره رو مشاهده میکنن ، بیشترین اختلاف بین غروب این ماهواره از دیدگاه دو ناظر چیه ؟( کلا چطوری زمان طلوع و غروب رو برای یه ماهواره حساب کنم ، با داشتن ارتفاع چطور)
خوب بود سوالاتو جدا جدا می پرسیدی. این سوال نیاز به یک زمان اولی یا طول گره ی صعودی داره. اما برای خط آخر سوالت که تو پرانتزه باید بگم که معمولا این جور سوالا از راه برداری خیلی خوب حل میشن (البته تو بعضی مواقع بسته به نوع سوال شاید نشه با دست جواب نهایی رو بدست آورد و نیاز به حل عددی باشه). اول بردار ناظر رو توی یک دستگاه مختصات خوب* بنویس . بعدشم بردار ماهواره رو . یه بردار تعریف کن که تفاضل این دوتا بردار باشن. غروب یا طلوع زمانی اتفاق می افته که این بردار جدید بر بردار ناظر عمود بشه ( زاویه سرسویی 90) . یا بهطور ریاضی ضرب داخلی شون صفر بشه . جوابی که برای زمان به دست میاد زمان طلوع یا غروبه از مبدا زمانی انتخابیت.
* : برای پیدا کردن بهترین دستگاه و روابط تبدیل دستگاه ها به هم ، به جزوه ی عناصر مدار که شریعت تو همین وبلاگ گذاشت مراجعه کن .
تارا
پنجشنبه 24 فروردینماه سال 1391 ساعت 09:51 ب.ظ
تو سوالی که !پرسید من یه اشکالی برام پیش اومد.مگه مثلا وقتی خورشید تو سحابی کروی می افته ما اثبات نمی کنیم که مدار حرکتش بیضی میشه و... حالا این جا یعنی همون کار انجام دادن فضاپیما کافیه که بگیم که همواره مدارش دایرس؟
ببین یکم واضح تر بنویس . الان اصلا نفهمیدم چی شد! ولی خب به هر حال دایره هم یه حلت خاص از بیضیه.
من میگم چه قیدی باعث شده که بگیم مداره الزاما حالت دایره از کل حالات بیضیه؟
فرض سوال این بوده که مدار در ابتدا دایره بوده . اما می دونیم پس از انجام دادن کار توسط موتور مدار کمی مختل میشه . اما این توان w ی موتور خیلی کمه و سوال خودش به عنوان راهنمایی گفته که می تونید حرکت جسم رو تو هر لحظه روی مداری دایروی تصور کنید. تو هم به اون سوال فصل نیرومرکزی کلپنر که یک ماهواره با جو زمین اصطکاک داره رجوع کن.
واقعا دستتون درد نکنه.
قابل نداشت.
شکلک مزخرف تر ازاین نتونستی پیدا کنی بزاری صفحه اول؟
ببخشید یادم رفت اول نظر جنابعالی رو بپرسم
عالی بود
ممنون
جای خسته نباشید داره
به به ... خیلی هم خوب...!
یه لغت جدید هم یاد گرفتیم ! گردایه
ولی از شوخی گذشته مجموعه سوال خیلی خوبیه واقعا همه چی داره! خسته نباشید!
دوتا سوال داشتم :
..سوالات و جواب مرحله ی دوم هفتمین دوره رو از کجا میشه گیر اورد ؟
...بعد از حل کردن سوالات مرحله دوم ، بهتره آزمون های آزمایشی مرحله ی دوم رو حل کنم یا دوره های تابستانیه سال های قبل رو ؟
برنامه ریزی کردم از 5 اردیبهشت تا آزمون فقط مرور کنم و مسائلی رو که بلد نبودم دوباره نگاه کنم ، و مسئله حل نکنم ، به نظر شما چطوره ؟ باید تا آزمون مسئله حل کنم یا اینجوری خوبه ؟
سوالات مرحله 2 هفتمین دوره رو میتونی توی صفحه دوم پیدا کنی.
جوابش فعلا موجود نمی باشد.
هر دوتاش رو حل کن . نظر من اینه که اول سوالات دوره تابستانیه ها رو حل کنی ولی دوره های هفتم و ششم رو لازم نیست چون از مرحله 2 خیلی فاصله میگیرن.
سعی کن مسئله زیاد حل کنی . کسی موفق تر هست که مسائل بیشتری حل کرده و تکنیک حل مسئله بیشتری داره.
بهتره هفته آخر رو به مرور اختصاص بدی و مطلب جدید نخونی همینطور مسئله هایی که قبلا حل کردی رو مرور کن.
محمد جواد
ممنون از راهنماییتون
سلام یه سوال دیگه داشتم.اگه بخواهیم کل جهش های از تراز 3 به 4 را که دلتا ای اونها یکی نشه رو پیدا کنیم.باید حالت مرتب شده رو در نظر بگیریم(منظورم اینه که همه مثلا 4s,3d,... که پیشوند سه و چهار دارن باشن یا نه اوناییی که نامرتب به دلیل سطح انرژی پایین تر هم قرار می گیرنم در نظر می گیریم.خودم فکر کنم دومیش درست باشه نه؟میشه برای سه به چهار جواب آخرشم بگین.می تونه به فیمت یاد گرفتن یا نگرفتن selection rules تموم بشه. مرسی
فرض کن لایه ی 3 که متشکل از زیر لایه های s , p و d هست دارای الکترونه (دقت کن که این فرض میگه d دارای الکترونه. پس به صورت مرتب قرار گرفته و سیح انرژی 3d از تمام زیر لایه های 4 پایین تره!) خب حالا می خوای از هرکدوم از زیر لایه های لایه ی 3 به لایه 4 بفرستی (که 4 تا زیر لایه داره ). طبق اصل ضرب (!) حالات ممکن 12 حالته!
اما فرض کن زیر لایه ی 3d الکترون نداره . می دونیم اگه این زیر لایه الکترونی نداشته باشه کلا سطح انرژیش از برخی از زیرلایه های 4 بیشتره پس برای فرستادن الکترون(ی که عملا وجود نداره) از 4 به 3 باید انرژی بگیریم به جای این که انرژی بدیم.واضحه که چنین حالتی اصلا مد نظر نیست. دقت کن که چون تمامی زیر لایه ها هم انرژی اند پس انرژی مورد نیاز برای فرستادن یک الکترون از 3p2 به 4s2 با انرژی 3p3 به 4s1 برابره.
پاسخ سوالت ادامه داره ولی کلا ماهیت خودتو مشخص کن! المپیاد شیمی ای ، کامپیوتری ، یا ادبی؟؟؟! سوالت اساسا هیچ ربطی به نجوم نداره!گرچه سوال پرسیدن عیب نیست...
نه فکر کنم قبلی رو اشتباه گفتم.کلا میشه12 تا؟البته اگه اون سطج های پایین تر رو در نظر نگیریم؟
اما ادامه ی جواب! بررسی (بسیار ساده ولی غلط) بالا به عدد 12 منجر میشه. اما مسئله به همین سادگی نیست. تو کتابا نوشته (!) هر چی که زیر لایه ی 3d بیشتر الکترون بگیره سطح انرژیش کمتر میشه . به بیان دیگه هر چی بیشتر تو این زیر لایه الکترون داشته باشیم فاصله ی این زیر لایه با زیر لایه های لایه ی 4 بیشتر میشه.
خب حالا فرض کن توی 3d ، هشت تا الکترون داری . برای فرستادن یکی از این الکترونا به لایه ی 4 یه انرژی مصرف میشه . حالا هفت تا الکترون تو 3d داری. بر اساس آن چه بالا گفتم فاصله ی 3d با لایه ی 4 کمتر شده پس فرستادن هفتمین الکترون یه انرژی دیگه لازم داره.
از یه دید دیگه اما برهم کنش الکترون های زیر لایه های موجود توی یه لایه(مثلا الکترون های 3p و 3d )هم می تونه سطح انرژی رو اندکی جابجا کنه. حالا فرض کن اول یکی از اکترون های 3s رو فرستادیم به 4 ، حالا قصد داریم اون یکی الکترونو بفرستیم به 4 اما بنا به بحث بالا چون تعداد الکترون s عوض شده پس برهم کنش میان زیر لایه ها باعث ایجاد اختلاف سطح انرژِی (نسبت به حالت قبل ) میشه . پس برای این جهش به یه انرژی دیگه نیاز داریم.
امیدوارم فهمیده باشی که قضیه به همین سادگی ، به همین خوشمزگی ، پودر کیک رشد نیست!
جواب کلا 12 میشه؟خوددرگیری دارم ببخشید!!!
کلا نه جواب میشه خیلی! خواهش ! و به بیانی در واقع بحث!
ای بابا من این همه این جا سوال می پرسم شما تازه میگی من المپیاد ادبیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ولی این سوال به نجوم ربط داره چون ما مثلا می خوایم تعداد خط های ناشی از جهش الکترون رو بشماریم تو طیف. اتم هم اتم هیدروژن بوده و کلا یک الکترون برای جهش داشته که دیگه کم و زیاد شدن فاصله رو نداریم که... حالا به همین سادگی به همین خوشمزگی نمیشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
راستی مگه معلم 60 درصد شما آقای واسعی زاده نبودن؟این سوالو شرط یاد دادن SELECTION RULES نذاشته بودن؟
به هر حال ممنون
بابت ادبی بودن شوخی کردم (ولی کلا مگه ادبیت چشه؟)
این که سوال به نجوم ربط نداره هم شوخی بود. تو هر کتاب از زیلیک گرفته تا فاندامنتال و مدرن این چیزا توش هست.
انصافا وقتی داشتم جواب سوالتو می نوشتم فک می کردم که در حالت کلی پرسیدی(نمی دونم چرا این به ذهنم اومد!)
راستی من تا حالا نشده آقای واسعی زاده رو زیارت کنم .( من تو اون 40 درصدم!)
به هر حال خواهش
to chi kar dari moalleme ki,ki bude? be jaye in soalaye cherto pert pasho boro darseto bekhun
اوووووووووووووووووووووو درست صحبت کن!!!
حتما درس خونده که براش سوال پیش اومده داره میپرسه.
تو سرت تو کار خودت باشه.
سلام یه سوالی تو صفحه ی 4 مجموعه سوالات آقای صدرالدینی سوال 5 باید برای صفر و صد درجه مقدار انرژی رسیده و جذب شده رو پیدا کنیم دما رو هم از جسم سیاه در بیاریم؟ولی من نمی تونم هیچ کدوم از اینا رو در بیارم میشه لطفا راهنمای کنید ولی جواب رو نگید؟؟؟
باید دمای تعادل سیاری بین صفر و 100 باشه
حالا برای به دست آوردن دمای تعادل باید مقدار انرژی جذب شده رو برابر باpi*r^2*sigma*T^4*4 بگذاری .(اگر دوره تناوب وضعی ستاره زیاد باشه باید 2*pi بگذاری)
بعد هم شعاع سیاره از دو طرف حذف میشه و ...
فکر کنم سوال رو حل کردم !!!
سوال مکانیک مرحله دوم دوره هفتم ، همون که در مورد خروج فضانورد بود چجوری حل میشه ؟
نسبت مساحت طی شده توسط دو تا جرم با نسبت تکانه زاویه ای ویژه برابر هست که با تقسیم اون ها یه معادله به دست میاد که توش R و a و e هست.
اون نقطه ای که دو تا مدار ها به هم خوردن برای مدار فضانورد تتای 120 هست . این رو از رو دوره تناوب مدار ها به دست بیار . حالا یه معادله مدار هم داریم که توش نسبت a به R هست . حالا این دو تا رو بزار تو هم و اول خروج از مرکز به دست میاد بعد نسبت a به R .
برای قسمت ج هم باید بردار سرعت رو برای دوتاشون بنویسی و از هم کم کنی .
خب من الان نفهمیدم که چرا ضریب 4 شده 2؟مگه کوتاه بودن تناوب چی کار می کنه؟
راستش با این که جوابم گفتین باز من نفهمیدم!
ببین وقتی دوره تناوب وضعی زیاد باشه مثل دوره وضعی ماه اونوقت تقریبا نصف سیاره در معرض نور خورشید قرار می گیره و باید به جای 4 ، 2 گذاشت
اما وقتی دوره وضعی کوتاه باشه مثل زمین ، تمام زمین نور میگیره و باید 4 بگذاریم
البته بهتر بود تو سوال بگه دوره تناوب وضعی نسبت به دوره تناوب انتقالی کوتاه هست.
سوال 1 اولین آزمون آزمایشی مرحله اولی که ما برگزار کردیم رو نگاه کن.
سلام میشه برای سوال صفحه ۶ مجموعه سوالات احسان عابدی یه راهنمایی بکنین؟
کلا من از این سوالایی که یه جسم داخل یه سحابی و اینجور چیزاس سر در نمیارم
کلا تو این نوع سوالا چون چگالی ثابته و سحابی معمولا کرویه ( یا تا بی نهایت ادامه داره) بنا به قضیه ی پوسته ی نیوتن نیرویی که به جسم وارد میشه از جنس -kr یا همون نیروی فنره.
اما برای حل این سوال می تونی کارتو با نوشتن انرژی شروع کنی . موتور فضا پیما داره کار انجام میده پس انرژی تغییر می کنه اما در همه ی لحظه ها طبق فزض سوال می تونی جسم رو رو یه مدار دایره ای در نظر بگیری... . خودت فک کن بقیشو می فهمی .
یه سوال مشابه تو فصل نیرو مرکزی کلپنر وجود داره که اثر یه نیروی اصطکاک (ضعیف) رو بر یه مدار دایره ای بررسی میکنه . اونم حل کن ربطی به سحابی و این چیزا نداره ولی سوال خوبیه.
دو تا سوال داشتم تو یکی ترکیبشون کردم ، اگه لطف کنید جواب بدید ممنون میشم( البته منم بفهمم!)
یه ماهواره ای با میل مداری فرضا 45 درجه و شعاع مداری 3R زمین ، دور زمین میچرخه ، ناظری در عرض جغرافیایی 30 در جه شمالی ، و ناظر دیگه ای در همون عرض با ارتفاع 800KM ماهواره رو مشاهده میکنن ، بیشترین اختلاف بین غروب این ماهواره از دیدگاه دو ناظر چیه ؟( کلا چطوری زمان طلوع و غروب رو برای یه ماهواره حساب کنم ، با داشتن ارتفاع چطور)
خوب بود سوالاتو جدا جدا می پرسیدی. این سوال نیاز به یک زمان اولی یا طول گره ی صعودی داره. اما برای خط آخر سوالت که تو پرانتزه باید بگم که معمولا این جور سوالا از راه برداری خیلی خوب حل میشن (البته تو بعضی مواقع بسته به نوع سوال شاید نشه با دست جواب نهایی رو بدست آورد و نیاز به حل عددی باشه). اول بردار ناظر رو توی یک دستگاه مختصات خوب* بنویس . بعدشم بردار ماهواره رو . یه بردار تعریف کن که تفاضل این دوتا بردار باشن. غروب یا طلوع زمانی اتفاق می افته که این بردار جدید بر بردار ناظر عمود بشه ( زاویه سرسویی 90) . یا بهطور ریاضی ضرب داخلی شون صفر بشه . جوابی که برای زمان به دست میاد زمان طلوع یا غروبه از مبدا زمانی انتخابیت.
* : برای پیدا کردن بهترین دستگاه و روابط تبدیل دستگاه ها به هم ، به جزوه ی عناصر مدار که شریعت تو همین وبلاگ گذاشت مراجعه کن .
تو سوالی که !پرسید من یه اشکالی برام پیش اومد.مگه مثلا وقتی خورشید تو سحابی کروی می افته ما اثبات نمی کنیم که مدار حرکتش بیضی میشه و...
حالا این جا یعنی همون کار انجام دادن فضاپیما کافیه که بگیم که همواره مدارش دایرس؟
ببین یکم واضح تر بنویس . الان اصلا نفهمیدم چی شد! ولی خب به هر حال دایره هم یه حلت خاص از بیضیه.
من میگم چه قیدی باعث شده که بگیم مداره الزاما حالت دایره از کل حالات بیضیه؟
فرض سوال این بوده که مدار در ابتدا دایره بوده . اما می دونیم پس از انجام دادن کار توسط موتور مدار کمی مختل میشه . اما این توان w ی موتور خیلی کمه و سوال خودش به عنوان راهنمایی گفته که می تونید حرکت جسم رو تو هر لحظه روی مداری دایروی تصور کنید. تو هم به اون سوال فصل نیرومرکزی کلپنر که یک ماهواره با جو زمین اصطکاک داره رجوع کن.
omran age fahmide basham
(az tarafe zara)